In het nieuws


Uitzending RADAR 5 september 2016
Na jaren procederen heeft Leaseproces voor meer dan 10.000 bij haar aangesloten aandelenleasegedupeerden een grote overwinning behaald bij de Hoge Raad. Hier besteedde Radar aandacht aan in haar uitzending.
Aanbieders zoals Dexia en Aegon moeten klanten die het aandelenleasecontract via een tussenpersoon afsloten voor 100% compenseren. Deze tussenpersonen beschikten niet over de vergunning die voor advisering nodig was. De Hoge Raad rekent het de aanbieders zwaar aan dat zij toestonden dat advisering via deze tussenpersonen zonder vergunning plaatsvond. Het gevolg van de uitspraak van de Hoge Raad is dat gedupeerden hun volledige inleg inclusief wettelijke rente kunnen terugkrijgen en dat hun eventuele restschuld wordt kwijtgescholden.

De uitspraak van de Hoge Raad is ook goed nieuws voor zusterbedrijf
ConsumentenClaim dat onlangs een claim startte voor Sprintplan-gedupeerden namens Stichting PAL. Consumenten die via een tussenpersoon een Sprintplan hebben afgesloten weten met deze uitspraak al dat zij in aanmerking komen voor compensatie. Naar schatting zijn er nog circa 100.000 Sprintplangedupeerden. 

Kijk hier de uitzending van Radar terug.
Lees hier de uitspraak.


Uitzending RADAR 12 oktober 2015
Het televisieprogramma RADAR besteedde aandacht aan het door Leaseproces behaalde succes. De Hoge Raad heeft namelijk op 9 oktober 2015 een belangrijke uitspraak gedaan in de aandelenlease-affaire. Hierdoor kan een grote groep gedupeerden alsnog aanspraak maken op volledige schadevergoeding. De kern van de uitspraak is dat gedupeerden de uitkomst van een collectieve procedure mochten afwachten en dat hun vordering niet is verjaard. Belangrijke voorwaarden om van de uitspraak te kunnen profiteren zijn dat de Duisenbergregeling is afgewezen (opt-out regeling) en dat de echtgeno(o)t(e) niet heeft meegetekend op het contract.

Lees hier de uitspraak.